Mondkapjesplicht terug in Friese ziekenhuizen, Nij Smellinghe eind van de dag pas

16 jul 2021 - 08:59

Bezoekers, patiënten en personeel in de Friese ziekenhuizen moeten weer een mondkapje dragen in de gebouwen. De maatregel was opgeheven, maar is donderdag weer ingevoerd met het oog op de toename van het aantal besmettingen. In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat de regel later in.

Foto: ANP

Het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) heeft besloten om de mondkapjes weer in te zetten. "Het mondneusmasker zetten we opnieuw in omdat in het onderlinge contact niet altijd de 1,5 meter gegarandeerd kan worden."

In het ziekenhuis in Drachten geldt de mondkapjesplicht nog niet. Sommige medewerkers en bezoekers vragen zich vrijdagochtend af waarom in het ziekenhuis nog geen mondkapjes worden gedragen. Een woordvoerder zegt dat mensen nog geïnformeerd moeten worden.

Alle maatregelen volhouden

Het belangrijkste blijft om ook alle andere voorzorgsmaatregelen vol te houden, zegt het ROAZ. Dat betekent handen wassen, anderhalve meter afstand houden, thuisblijven bij klachten en laten testen bij klachten. Dat geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn.

(Advertentie)
(Advertentie)