Cursussen van IVN komen naar corona weer op gang; leer wilde bloemen kennen

14 jul 2021 - 07:20

Een kleurrijk veld vol wilde zomerbloemen is een mooi gezicht, maar hoe heten die bloemen? In een plantenexcursie voor beginners nemen gidsen van IVN deelnemers mee in een bloemenveld bij Harich.

Biggenkruid - Foto: ANP

Een van die wilde bloemen is biggenkruid. "Die lijkt veel op een paardenbloem, met net zo'n felgele kleur en veel blaadjes", vertelt Ria Brouwer. Ze is gids bij IVN Natuureducatie en verzorgt de excursie.

"Die is echt bedoeld voor mensen die meer willen weten over de bloemen die momenteel bloeien. We leren ze de namen en een paar eigenschappen. We gaan ze niet determineren, maar lopen door een heel veld dat jaren geleden is ingezaaid met wilde bloemen en staan stil bij die bloemen, zoals sint-janskruid, verschillende soorten klavers, margriet en absintalsem. Het gaat echt om een kennismaking."

Door corona lagen de excursies van de IVN stil, nu komen ze weer wat op gang. "We houden ons aan de regels en het is buiten, dus dat is veilig."

Ria Brouwer

De excursie is deze woensdagavond. Start is bij de camping De Verborgen Hoek aan de Bokkeleane in Harich. De tocht duurt zo'n anderhalf uur.

Trefwoorden: 
IVN natuur Harich excursie
(Advertentie)
(Advertentie)