RIVM: 316 nieuwe besmettingen in Fryslân

12 jul 2021 - 15:24

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 316 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 138 meer dan zondag, toen waren er 178 nieuwe besmettingen.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

Op het coronadashboard van de Rijksoverheid stond zondag aanvankelijk dat het aantal besmettingen lager uitviel vanwege een achterstand in de administratie. Een woordvoerder van het RIVM vertelde later dat er geen storing was en ook geen sprake was van een achterstand in de cijfers.

Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 142 besmettingen gemeld. Zondag lag dat gemiddelde nog op 100, een week geleden op 16.

De laatste keer dat er meer dan 316 nieuwe gevallen werden gemeld, was op 14 maart. Toen waren het er 321.

Meesten in Súdwest-Fryslân

De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de gemeente Súdwest-Fryslân, met 61. Daarna komen Leeuwarden met 49 en Smallingerland met 46 besmettingen.

Een sterfgeval

In Fryslân is in de afgelopen 24 uur een nieuw sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Waadhoeke. Er zijn geen nieuwe patiënten in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk

Landelijk zijn er 8.522 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Zondag waren het er 9.398. Gemiddeld werden de afgelopen week landelijk 6.619 besmettingen per dag geregistreerd.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)