Bramen plukken met Tomke: speciale uitgave voor jubilerend Brommels!

12 jul 2021 - 07:20

Tomke tusken de toarnbeien! Dat is de naam van een speciale editie van het magazine Tomke, die maandag wordt uitgebracht. In de bijzondere uitgave beleeft het kleine mannetje met Romke avonturen op het woudfestival Brommels!. Het is een samenwerking tussen Commissie Brommels!, vereniging Noardlike Fryske Wâlden en Afûk.

Foto: Brommels!

Vooriztter Albert van der Ploeg van Noardlike Fryske Wâlden zal maandagmiddag in Kollumerzwaag het verhaal voorlezen aan peuters en kleuters. "Ik ben reuze benieuwd naar hoe de kinderen er op reageren," zegt Van der Ploeg. Hij zal het voorlezen op een boerenerf. Met Sigrid Keimpema en Henk Pilat van de Commissie Brommels! worden vervolgens de eerste exemplaren uitgereikt.

10 jaar Brommels!

Het wâldpyk bramenfestijn Brommels! bestaat 10 jaar en wordt gehouden op 28 en 29 augustus. Dit jaar is uitgeroepen tot jaar van het Nationaal Landschap. Om het te vieren hebben de partijen de handen ineengeslagen voor een themaboekje. "Het was een idee van de Commissie Brommels!, wij zeiden: dat moet altijd doorgaan. Het is hartstikke mooi in de Noardlike Fryske Wâlden, dat moeten mensen leren kennen. En kinderen ook," zegt Van der Ploeg.

Foto: Omrop Fryslân

It echte jubileumfeest is verplaatst naar 2022, maar het is dit jaar wel gewoon de bedoeling dat mensen bramen kunnen plukken. "Boeren stellen hun weilanden open, dan kun je langs de singels om bramen te plukken. Ieder jaar is het een geweldig feest, we hopen er dit jaar ook wat leuks van te maken."

Voorzitter Albert van der Ploeg van Noardlike Fryske Wâlden

(Advertentie)
(Advertentie)