Mantgum heeft genoeg geld binnen om baggerdepot te veranderen in speeltuin

11 jul 2021 - 21:31

Mantgum heeft genoeg geld binnen om te starten met de aanpak van het baggerdepot bij het multifunctionele centrum De Wjukken. Het is een opsteker voor het dorp, want een werkgroep is al een tijd bezig om subsidie binnen te halen.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Het veld van het baggerdepot moet veranderd worden in een locatie waar Mantgumers recreëren en kunnen sporten. Onder tromgeroffel werd zaterdag het opgehaalde bedrag van 162.500 euro bekend gemaakt. De pot met geld is een goed begin, maar er moet nog meer binnengehaald worden om alle plannen uit te kunnen werken. In totaal is er 300.000 euro nodig.

"Het wordt hier een prachtig mooie speel- en recreatieplaats voor het dorp", zegt Jant van Dijk van dorpsbelang Mantgum. Er komt onder andere een natuurspeeltuin, een vissteiger, een wandelpad, fietscrossbanen, bijenvlinderlinten en bomen.

Het baggerdepot werd acht jaar geleden aangelegd, zodat het waterschap de grond die uit de sloten in de omgeving gehaald wordt, erin kwijt kan. Maar nu wordt het opgeruimd en gaat het van bagger naar beter, is het idee.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Met de vrijwilligersinzet in het dorp kan ook nog eens een flink subsidiebedrag opgehaald worden, denkt Van Dijk. "Als je Europees geld hebt, dan zijn de vrijwilligersuren geld waard. Voor ieder uur dat iemand zich inzet in het dorp, krijgen wij geld. Als het dorp de schouders eronder zet, kunnen we ook nog 50.000 euro ophalen."

Dorpsbelang hoopt binnen een jaar het hele plan te realiseren, maar krijgt daar tot 2023 de tijd voor.

Verslaggever Jeroen Boersma was in Mantgum bij de bekendmaking van het bedrag

(Advertentie)
(Advertentie)