SC Cambuur behaalt ruime overwinning bij eerste oefenwedstrijd

10 jul 2021 - 21:18

SC Cambuur heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen met 6-0 gewonnen van Telstar, een team uit de eerste divisie. Na 20 minuten was het al 3-0. Na de rust verdubbelde Cambuur die score in het eigen stadion in Leeuwarden.

Foto: Orange Pictures

Bij de Leeuwarders zat hoofdtrainer Henk de Jong niet op de bank. De Jong was er uit voorzorg niet bij in verband met een mogelijke coronabesmetting in zijn familie. Daarom nam Pascal Bosschaart, normaalgesproken een assistent van De Jong, zijn plaats in.

Cambuur schiet uit de startblokken

Bosschaart zag dat zijn ploeg binnen een kwartier op voorsprong kwam. Na een voorzet van Nick Doodeman kopte aanvoerder Erik Schouten de bal achter doelman Abdel El Ouazzane van Telstar. Vier minuten later was het alweer raak: nu was het Sam Hendriks die de bal tussen de palen kreeg.

Daarna kon ook de 20-jarige Sil Bos scoren. De verdediger uit het onder-21-elftal van Cambuur schoot de bal in de 18e minuut in het doel: 3-0. Daarna ging de Cambuur-storm wat liggen en kreeg Telstar zo nu en dan ook enkele kansjes.

In de 43ste minuut kreeg Cambuur weer een grote kans om de score verder uit te breiden. De Leeuwarders kregen namelijk een strafschop nadat Tol vastgehouden werd. Sam Hendriks mocht het vanaf elf meter proberen, maar El Ouazzane kon de bal tegenhouden.

Tien andere namen bij Cambuur

Na de rust bracht Cambuur tien nieuwe spelers in het veld. Alleen keeper Sonny Stevens mocht blijven staan. Er waren veel minder kansen dan in de eerste helft. Toch werd het in de 67ste minuut 4-0. Met een steekballetje bereikte Dylan Smit Alex Bangura en de man die in Sierra Leone werd geboren, zette de vierde goal voor de Leeuwarders op het scorebord.

Daarna kreeg Cambuur de smaak weer te pakken. Eerst belandde een schot van Stefan Deuling via een tegenstander in het doel en later was het Tom Boere die de ingevallen oud-keeper van SC Heerenveen, Trevor Doornbusch wist te passeren: 6-0. Gescoord werd er daarna niet meer en zo stapte Cambuur met een ruime overwinning van het veld.

(Advertentie)
(Advertentie)