Aantal nieuwe coronabesmettingen in Fryslân blijft licht stijgen

04 jul 2021 - 15:23

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 19 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat is een meer dan zaterdag, toen ging het om 18 besmettingen.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Gemiddeld kwamen er de afgelopen week iedere dag dertien besmettingen bij. Zaterdag lag dat gemiddelde nog op twaalf, een week geleden op tien.

De meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Tytsjerksteradiel met vier. Daarna volgen Noardeast-Fryslân en Weststellingwerf met ieder drie besmettingen. Van de 18 Friese gemeentes blijven er zondag negen vrij van nieuw geregistreerde besmettingen.

Geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe patiënten in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Landelijk

Landelijk zijn 1.239 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gemiddeld werden er landelijk 843 besmettingen per dag geregistreerd.

In heel Nederland liggen voor het eerst sinds september 2020 minder dan honderd coronapatiënten op de intensive care. Het zijn er nu 99. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)