Nard Brandsma wint fierljeppen in Buitenpost, finalesprongen geschrapt om regen

04 jul 2021 - 09:27

Nard Brandsma heeft zaterdagavond de tweede fierljepwedstrijd van het seizoen gewonnen. De ljepper van Workum kwam in Buitenpost tot een afstand van 20,65 meter. Bij de vrouwen was Tessa Kramer uit It Heidenskip de beste.

Nard Brandsma won met een 'waardeloze' sprong, zo zei hij zelf:

De wedstrijd in Buitenpost werd na enkele finalesprongen stilgelegd vanwege de regen. Het werd echter snel weer droog, maar toen waren de prijzen uitgereikt. De vlugge beslissing om de wedstrijd stil te leggen zorgde voor ergernis bij sommige ljeppers.

Eerste over 20 meter

Brandsma zette zijn winnende afstand neer bij zijn derde sprong. Daarmee is hij de eerste dit seizoen over de 20 meter. Brandsma ljepte 85 centimeter verder dan de nummer twee, Jan Teade Nauta. Die kwam tot 19,80 meter. Nauta won afgelopen woensdag nog op It Heidenskip met 19,17 meter. De derde plaats was zaterdag voor Oane Galama uit Hilaard (18,84).

In de overgangsklasse ljepte Feike Stellingwerf uit Koudum het verst. Met 17,74 meter was hij in de Topklasse zevende geworden.

Vrouwen

Tessa Kramer pakte bij de vrouwen de winst met een sprong van 15,70 meter. Die afstand zette ze neer bij haar tweede poging. Sigrid Bokma uit Hindeloopen werd tweede met 14,62 meter. De derde plaats ging naar Marije Reitsma uit IJlst met 13,89 meter. Marrit van der Wal, die afgelopen woensdag nog won, sprong drie keer nat.

Junioren

Bij de junioren ljepte Stefan Douma uit Oppenhuizen met 18,32 meter (PR) het verst. De winnaar van woensdag, Rutger Haanstra, werd tweede met 17,86 meter. Met 17,47 meter ging de derde plaats naar Wisse Broekstra uit Tzummarum.

Jongens en meisjes

Bij de jongens ging de overwinning, net als op woensdag, naar Arend Veenstra uit Surhuizum. Hij kwam tot een nieuw persoonlijk record van 16,80 meter. Michiel Zijlstra uit Oosthem werd tweede met 15,05 meter. Douwe Abma uit Hommerts werd derde met 14,92 meter.

Berber de Vries uit Mantgum pakte de eerste plaats bij de meisjes met een nieuw persoonlijk record van 13,86 meter. Iris Wijbenga werd, ook in een persoonlijk record, tweede (13,37). Het brons was voor Inger Haanstra uit It Heidenskip (13,33). De winnares van afgelopen week, Hanneke Westers uit Sneek, werd met 12,38 vierde.

Trefwoorden: 
fierljeppen Bûtenpost
(Advertentie)
(Advertentie)