Aantal coronabesmettingen in Fryslân loopt weer wat op

02 jul 2021 - 15:29

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur vijftien nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat zijn vijf meer dan donderdag. Toen ging het om tien besmettingen.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

Gemiddeld was het aantal besmettingen in de afgelopen week tien per dag. Op donderdag lag dat gemiddelde ook op tien, een week geleden nog op twaalf.

De meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Noardeast-Fryslân met vijf. Daarna volgen Súdwest-Fryslân, Leeuwarden, Smallingerland en Weststellingwerf met twee besmettingen. Van de achttien Friese gemeentes bleven er elf vrij van geregistreerde besmettingen.

Geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe patiënten in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Op dit moment liggen er nog twee coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen, waarvan één op de intensive care. In Drenthe en Groningen liggen geen coronapatiënten meer in de ziekenhuizen.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk

Landelijk zijn 962 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gemiddeld werden er landelijk 658 besmettingen per dag geregistreerd.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronafirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)