Leeuwarder tennisser Sander Arends door naar tweede ronde op Wimbledon

De Leeuwarder tennisser Sander Arends heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Arends was, met zijn dubbelmaat Matwé Middelkoop, met 7-6, 4-6 en 6-2 te sterk voor het koppel Begemann/Melzer.
© ANP
In de eerste set kwamen Melzer en Begemann snel een break voor, maar Arends en Middelkoop waren op tijd bij de les. Ze kwamen weer gelijk en op 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin waren de Nederlanders met 7-2 de baas.
In de tweede set waren het Arends en Middelkoop die op 2-2 als eerste een break forceerden, maar die voorsprong waren ze een game later alweer kwijt. Op 4-5 zorgde een slechte opslaggame ervoor dat de set naar het Duits-Oostenrijkse duo ging.

Voorsprong

Een derde set moest de beslissing brengen. Van teleurstelling was geen sprake bij Arends en zijn partner. Binnen no-time pakten ze een 4-0 voorsprong. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Tweede ronde

In de tweede ronde spelen Arends en Middelkoop tegen het Braziliaans-Poolse duo van Marcelo Melo en Lukasz Kubot. Zij zijn als achtste geplaatst op Wimbledon en waren in 2017 nog de winnaar van het toernooi.