Aantal coronabesmettingen weer wat omhoog: elf gevallen vastgesteld

29 jun 2021 - 15:36

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur elf nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat zijn er zes meer dan maandag. Toen ging het om vijf besmettingen.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

Gemiddeld ging het in de afgelopen week om negen besmettingen per dag. Maandag lag dat gemiddelde ook op negen, een week geleden op vijftien besmettingen.

De meeste besmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Ooststellingwerf met drie besmettingen. Daarna volgen Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en Súdwest-Fryslân met twee besmettingen en Weststellingwerf en De Fryske Marren met één besmetting.

De afgelopen dag zijn er twaalf van de achttien Friese gemeentes vrij gebleven van geregistreerde besmettingen.

Geen sterfgevallen en opnames

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe patiënten in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Er liggen op dit moment nog twee coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen. Die liggen beide op de intensive care. In totaal liggen er nog zes coronapatiënten in de noordelijke ziekenhuizen.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk

Landelijk zijn 552 nieuwe coronagevallen geregistreerd. In de afgelopen week waren er gemiddeld 601 besmettingen per dag.

Er werd in Nederland in de afgelopen 24 uur geen coronapatiënt opgenomen op een intensive care. Dat is voor het eerst sinds het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding halverwege oktober begon met het delen van die gegevens.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)