Concours Hippique Buitenpost gaat door: bezoekers moeten wel stoeltjes mee

28 jun 2021 - 13:20

Het paardenevenement Concours Hippique, dat ieder jaar in Buitenpost wordt gehouden, kon vorig jaar door het coronavirus niet doorgaan. Door de nieuwste versoepelingen van de maatregelen kan het evenement dit jaar wel weer. Helemaal zoals het was wordt het niet: bezoekers moeten deze keer hun eigen stoeltjes meenemen.

Foto: Stichting Nationaal Concours Hippique Dokkum

"We zijn er heel blij mee. Je wilt zo'n concours toch levend houden," zegt voorzitter Tiemen Dolfijn. Voor een evenement zoals het Concours Hippique is continuïteit van groot belang. "Anders verlies je de aandacht bij de deelnemers, bij de eigenaren van de paarden, bij het publiek. Je verliest sponsoren en vrijwilligers. We wilden koste wat kost iets doen. Desnoods op een andere manier, maar wel die dag invullen."

Toegangsbewijs

De kaartverkoop van het evenement is dit jaar online. En om naar het concours toe te gaan is een corona-toegangsbewijs nodig. "Dat betekent dat je volledig gevaccineerd moet zijn, of een coronaherstelbewijs hebt of getest bent bij Testen voor Toegang. Je moet aan kunnen tonen dat je veilig bent. Dan kun je op het terrein zelf de 1,5 meter loslaten. We hebben een groot terrein, dat kan goed geregeld worden."

Stoeltjes mee

Alleen de tribunes zijn er dit jaar niet. Daar is voor gekozen omdat die tribunes het grootste financiële risico vormen dat het bestuur kan lopen. "Dit jaar doen we het niet. Vroeger gingen mensen ook met stoeltjes om de ring heen zitten, dat gaan we dit jaar ook doen. De programma-opzet blijft gelijk, we gaan ons alleen wat meer concentreren op rubrieken voor jongere paarden."

Geen kampioenschappen

Er komen ook geen kampioenschappen in Buitenpost. "Dat is niet realistisch, want paarden hebben ervaring en ritme nodig om op te bouwen naar een kampioenschap. Normaal zitten we halverwege het seizoen, maar nu zitten we bijna aan het begin. Als tweede concours moet je geen kampioenschappen verrijden, dat moet eerder in oktober of september."

Voorzitter Tiemen Dolfijn van het Concours Hippique

(Advertentie)
(Advertentie)