Verkeershart E10 aangepakt: dit weekend omrijden

25 jun 2021 - 18:23

De kruising van de N361 met de N355, in de volksmond E10, is tot en met maandagochtend 06.00 uur volledig afgesloten voor al het verkeer. De provincie Fryslân voert samen met meerdere aannemers groot onderhoud uit aan de Rijkstraatweg (N355) in kruising met de Westerdijk (N361).

Er wordt veel werk verricht:

Dat betekent dat al het asfalt vanaf donderdagavond 18.00 uur rondom en op de kruising is weg gefreesd. Vervolgens is er vrijdagochtend direct begonnen met het leggen van een nieuwe tussenlaag. In de loop van vrijdag en zaterdag wordt de uiteindelijke toplaag gelegd.

Voordat de toplaag er op mag, worden de verkeerslussen voor de Verkeers Regel Installaties gelegd. Tot slot moeten er nog wegmarkeringen op het nieuwe dek worden aangebracht. Dan moet het wegdek niet nat zijn, dus is er een 'uitloopdag' gepland op zondag.

Verslaggever Ben de Jager op het 'verkeershart E10'

Projectleider Nynke Bergema van de provincie Fryslân over de aanpak van E10. "De grootste uitdaging is naast de planning de omleidingen, en het feit dat mensen zich er aan moeten houden. Ook moeten die omleidingen zo min mogelijk overlast geven voor de omwonenden. Wij proberen het in ieder geval te beperken."

In deze situatie is ervoor gekozen om de afsluiting in een weekend te plannen. "Dan hebben de mensen er korte tijd flink last van, in plaats van heel lang minder zware overlast."

Klaas de Vegt van Traffic Service Nederland is de eindverantwoordelijke wat betreft de wegbebording, om de omleidingen in goede banen te leiden. "Voor ons is de uitdaging meestal om op tijd de weg te hebben dichtgezet. Dat was in dit geval donderdagavond 18.00 uur. Dat is gelukt omdat we 15.30 uur begonnen zijn met het plaatsen van de borden in de buitengebieden."

Als alles verloopt zoals het zou moeten, kunnen maandagochtend om 06.00 uur de eerste automobilisten, voetgangers en fietsers weer over het verkeershart.

(Advertentie)
(Advertentie)