Toestemming voor EK-schermen: "Mensen willen gezelligheid, bier en bitterbal"

24 jun 2021 - 19:00

Goed nieuws voor de mensen die de wedstrijden van het EK Voetbal willen volgen op het terras: vanaf zaterdag mogen horecazaken weer tv-schermen plaatsen op terrassen. Ondernemers hoeven daar geen vergunning voor aan te vragen, maar er gelden nog wel een paar regels.

Foto: ANP

Ton Eijer is er als vertegenwoordiger van de Leeuwarder horeca en exploitant van Muziekcafé Scooters blij mee. "Wij zijn lang dicht geweest of hebben met veel beperkingen gezeten. Maar dat we weer wat mogen doen en de uitzendingen mogen laten zien, dat is geweldig. Mensen willen een voetbalwedstrijd graag samen beleven op het terras. Je wilt de gezelligheid hebben en een biertje en bitterbal verkopen."

Regels

Er zijn dus nog wel een paar regels. Gasten moeten op hun plek blijven zitten en ze moeten zich houden aan de 1,5 meter afstand. De schermen mogen niet eerder dan een kwartier voor de wedstrijd aangezet worden en moeten een halfuur na de wedstrijd weer uit zijn.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

De zaken die gebruik maken van toegangstesten mogen binnen wel schermen plaatsen, maar op het terras niet, omdat de toegang daar lastiger is te controleren. "We hebben zelf een groot scherm binnen hangen. Niet op het terras, maar er zijn genoeg collega's die er ook eentje buiten ophangen", zegt Eijer.

Zichtbaarheid

Ook moeten schermen op het terras gericht zijn en mogen ze niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Eijer: "Dat is in andere jaren ook wel zo geweest, mede voor het verkeer. Maar nu met corona geldt het helemaal: het moet alleen zichtbaar zijn voor het terras, en niet voor de mensen eromheen."

Ondernemer Ton Eijer

Trefwoorden: 
voetbal horeca EK schermen
(Advertentie)
(Advertentie)