Offerfeest nadert, islamitische slachterij wacht met smacht op toestemming NVWA

Islamitische slagerij Akçe in Oudeschoot is ten einde raad. Over ruim drie weken begint het Offerfeest en de NVWA heeft het coronaplan van de slagerij nog steeds niet goedgekeurd. De eigenaar vreest dat dit hem klanten gaat kosten.
Over ruim drie weken begint het Offerfeest:
Het Offerfeest is gewoonlijk de drukste tijd van het jaar voor Umit Akçe. Klanten uit heel Nederland komen naar zijn slagerij in Oudeschoot om traditioneel lamsvlees te kopen.
De NVWA heeft nog steeds geen groen licht gegeven voor het coronaplan dat de slager heeft ingediend. Akçe is daar verbaasd over, ook omdat er steeds meer wordt vrijgegeven op het gebied van corona. Het gaat bovendien maar om details in het plan. Hij hoopt dat de NVWA opschiet en hem niet tot 1 juli laat wachten, want dan redt hij het niet voor het begin van het feest op 19 juli.
© Omrop Fryslân, Jantine Weidenaar

Klanten afbellen

Het Offerfeest is van 19 tot 23 juli. Het is een groot feest waarvoor veel voorbereidingen nodig zijn. Als de toestemming heel laat komt dat ze coronaproof werken en dus dan pas mogen beginnen, heeft dat grote gevolgen. Het betekent dat de slager nu geen klanten kan aannemen.
Vorig jaar speelde hetzelfde en toen moest de slager veel klanten afbellen. Akçe is bang dat zijn klanten ergens anders hun inkopen voor het Offerfeest zullen gaan doen.