Maar 9 nieuwe besmettingen, Fryslân nu 'groen' op Europese coronakaart

24 jun 2021 - 15:27

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 9 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat is er een minder dan woensdag. Toen ging het om 10 besmettingen. Gemiddeld ging het in de afgelopen week op 13 besmettingen per dag.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (verschijnt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de gemeenten Leeuwarden, Weststellingwerf en Waadhoeke: alle drie maar twee. Daarna volgen Heerenveen, De Fryske Marren en Noardeast-Fryslân met ieder één. Het betekent dat 13 van de 18 Friese gemeenten vrij bleven van (geregistreerde) besmettingen.

Sterfgevallen en opnames

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe patiënten in de Friese ziekenhuizen opgenomen.

Het aantal besmettingen per gemeente (verschijnt de kaart niet goed in beeld, klik dan hier):

Landelijk zijn er 716 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het landelijk gemiddelde van de afgelopen week ligt op 711.

Foto: ECDC

Binnen Nederland wordt een coronakaart van het RIVM gehanteerd op het coronadashboard. Daar staat onze provincie op basis van cijfers over 14 tot en met 20 juni nog op 'zorgelijk.' Op 29 juni wordt deze status opnieuw bekeken.

Fryslân groen op Europese coronakaart

Op een Europese coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC zijn Fryslân en Groningen zelfs groen geworden. De rest van Nederland is nog oranje. Eerder was ons land nog rood. Deze kaart is gebaseerd op basis van de positieve testen in de afgelopen 14 dagen.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)