Aantal nieuwe coronagevallen zakt steeds verder: besmettingscijfer in maanden niet zo laag

23 jun 2021 - 15:33

Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in de afgelopen 24 uur geregistreerd is, is in maanden niet zo laag geweest. En het zakt steeds verder. Gemiddeld waren er in de afgelopen week veertien besmettingen per dag. Dinsdag lag dat gemiddelde nog op zestien, en een week terug op 21.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (verschijnt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 10 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er vier minder dan dinsdag. Toen ging het om 14 besmettingen. De laatste keer dat het aantal nieuwe besmettingen zo laag was, is meer dan negen maanden geleden. Dat was halverwege september.

De meeste nieuwe besmettingen zijn nu gemeld in de gemeente Leeuwarden: 4. Daarna volgt Súdwest-Fryslân met 2. Dat betekent dat 12 van de 18 Friese gemeenten vrij gebleven zijn van (geregistreerde) besmettingen.

Sterfgevallen en opnamen

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Het aantal besmettingen per gemeente (verschijnt de kaart niet goed in beeld, klik dan hier):

Landelijk zijn er 679 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het landelijk gemiddelde lag de afgelopen week op 763 per dag.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)