Kaatsseizoen begint dit weekend ook voor senioren met hoofdklassepartij in Holwerd

Het kaatsseizoen begint dit weekend voor de senioren. Het seizoen begint met een 'troch elkoar lotterspartij' voor mannen hoofdklassers in Holwerd. Voor Concordia in Holwerd betekent dit de primeur. Aanstaande zondag komen de eersteklassers in actie in Dronryp. De partij in Holwerd stond al op deze datum in de agenda.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
De mannen hoofdklassers hebben zondag nog vrij. Op het programma stond een vrije formatiepartij in Berltsum. Volgens voorzitter Jelle Eijzenga van de kaatsclub was de tijd om zo'n hoofdklassepartij te organiseren te krap.
Die tijdsproblemen gelden voor meer verenigingen en dat betekent onder andere dat het Nederlands kampioenschap voor vrouwen, dat het komende weekend in Vrouwenparochie zou worden gehouden, niet doorgaat. Dat NK wordt nu na de vrouwen-PC (die is op 25 augustus) gespeeld. De kaatsbond is over een exacte datum nog in overleg met de kaatsvereniging in Vrouwenparochie.
In de nieuwe kaatsagenda zijn nog een aantal nieuwe data ingevuld. Op 24 juli zat er nog een gaatje in die agenda. Dat wordt nu opgevuld met een vrije formatiepartij in Sint-Annaparochie voor hoofdklassers mannen.

Bondspartijen

Er zijn nog twee bondspartijen (Nederlandse kampioenschappen) vastgesteld. Op 28 augustus wordt in Franeker het NK voor junioren gekaatst. Op 4 september is in Tzum het NK voor senioren.