Nations League bijna klaar voor volleybaldames: "Verlies tegen Turkije zonde"

19 jun 2021 - 17:14

Hoewel de Nederlandse volleybalvrouwen nog een kleine kans hebben op een plekje bij de beste vier landen die om eindwinst in de Nations League gaan strijden, heeft Nederland eerder deze week geen goeie zaak gedaan. Oranje, met Hester en Marrit Jasper uit Sneek, verloor in het Italiaanse Rimini met 0-3 van Turkije en moet nu op zaterdagavond nog tegen Brazilë en zondag tegen Zuid-Korea.

Foto: ANP

"De bubbel valt me tot nu toe niet erg tegen, maar de laatste vrije dagen had ik wel een momentje van, wat moet ik nou doen?" De verveling begint dus toe te slaan voor Marrit Jasper. In de Nations League worden dagen met wedstrijden afgewisseld met vrije dagen voor de volleybalsters.

"We trainen tussendoor wel, zo'n twee uurtjes op een dag", vertelt Jasper "en verder probeer je je te vermaken. Dan zit je op je kamer, rust je uit, kijkt een serie, beetje zwemmen op het strand. Zo probeer je je te vermaken."

Nederlaag tegen Turkije

De vrouwen hebben nog een kleine kans op het bereiken van de halve finale na een 0-3 nederlaag tegen Turkije. Oranje staat nu zevende in de poule. "We zijn ons volle bak aan het voorbereiden voor de laatste wedstrijden tegen Brazilië en Korea. Van die wedstrijd tegen de Turken moeten we veel leren. Zoals onze coach altijd zegt, je moet winnen of leren."

"We leven hier van wedstrijd tot wedstrijd in een bubbel"

Jasper gaat er vanuit dat het na de duels tegen Brazilië en Zuid-Korea klaar is voor Nederland. "Het is niet uitgesloten dat we nog bij de laatste vier komen, maar dan hadden we eigenlijk van de Turken moeten winnen. Dan hadden we het onszelf makkelijker gemaakt."

'Zin in paar dagen vrij'

Als Jasper terugkijkt op de afgelopen maand, komt ze tot de conclusie dat het niet altijd even leuk was. "Het leven in de bubbel was niet zoals ik had verwacht. Minder erg, maar je mist wel veel dingen. Dat je niet even naar een barretje kan, of naar een wedstrijd van de mannen kan gaan kijken. Dus straks thuis weer een paar dagen vrij zijn, daar kijk ik wel naar uit."

Later deze zomer komt Jasper met Nederland nog in actie op het EK. Dat wordt van 18 augustus tot 4 september gespeeld in Servië, Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

Mannen doen niet mee voor de titel

De Nederlandse mannen spelen ook in Rimini. Na twaalf van de vijftien wedstrijden staat Oranje, met de Snekers Steven Ottevanger, Bennie Tuinstra en Gijs van Solkema, op plek veertien. plak. Alleen de eerste vier plaatsten zich voor de halve finales om uit te maken wie de winnaar wordt van de Nations League.

(Advertentie)
(Advertentie)