Bert Kingma benoemd tot nieuwe kommissaris SC Cambuur

17 jun 2021 - 16:58

SC Cambuur heeft met Bert Kingma een nieuw lid van de raad van commissarissen benoemd. Kingma werkt als advocaat en is gespecialiseerd in arbeidsrecht en sportrecht. Hij krijgt de portefeuille 'maatschappelijk en juridisch'.

Foto: Adrenna Arbeidsrechtadvocaten

Daarmee zitten er op dit moment drie mensen in de raad van commissarissen van SC Cambuur. De andere twee zijn Bert Hollander (voetbalzaken) en Jan Koster. Laatgenoemde zou al eerder opstappen, maar blijft nog in ieder geval tot het einde van dit jaar. Het is de bedoeling het aantal commissarissen aan te vullen tot in totaal vijf.

Het is graag of niet.

Harjan van Dam

In eerste instantie zouden Harjan van Dam, als voorzitter, en Marco Hoekstra ook plaatsnemen in de nieuwe raad van commissarissen. Zij hebben zich op het laatste moment teruggetrokken.

Eisen

De officiële lezing is dat zij 'te hoge eisen hebben gesteld en dat er te weinig draagvlak was'.

Van Dam: "Ik heb maar twee eisen. De eerste is dat ik alleen voorzitter wil zijn en de tweede is dat ik dan ook iets te zeggen wil hebben over wie er dan meer in zitting nemen. Dat lijkt mij volstrekt logisch. Ik wil de club graag helpen, maar het is graag of niet."

(Advertentie)
(Advertentie)