Johan Zuidema: "Ik had veel meer interlands kunnen spelen"

14 jun 2021 - 18:00

In de SportCast praten we uitgebreid over het Europees kampioenschap voetbal en dat doen we met oud-international Johan Zuidema. Zuidema speelde in het verleden bij VV Zwaagwesteinde, SC Cambuur, FC Twente, NEC en Ajax en kwam tweemaal uit voor het Nederlands elftal.

Uiteindelijk moest Zuidema door een zware knieblessure al op 27-jarige leeftijd met zijn voetbalcarrière stoppen.

De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

Zuidema kwam met Oranje in actie in de oefenwedstrijden tegen België en West-Duitsland. Het is bij die twee wedstrijden gebleven, maar dat hadden er volgens Zuidema meer kunnen zijn als hij wat brutaler was geweest.

Selectie

Zuidema: "Toen ik bij Ajax speelde was ik beter dan Suurbier. Ik vind dat ik toen vaker bij had moeten worden geselecteerd. Maar als andere jongens werden opgeroepen, dan werd Ruud Krol ingeschakeld en die regelde het dan. Dat deed ik niet."

Als andere jongens werden opgeroepen, dan werd Ruud Krol ingeschakeld en die regelde het dan.

Johan Zuidema over het selectiebeleid

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.

Op het EK zijn drie Friese assistent-scheidsrechters aanwezig. Hessel Steegstra en Jan de Vries kwamen tijdens de openingswedstrijd in actie.

Steegstra en De Vries

Volgens oud-scheidsrechter Herman van Dijk hebben ze het goed gedaan. "Makkelie heeft zelf gezegd dat ze bij de UEFA heel tevreden waren over hun optreden. En dat blijkt wel nu, want ze hebben al een tweede wedstrijd gekregen (Rusland - Finlans red.). Laten we hopen dat ze nog meer wedstrijden krijgen."

(Advertentie)
(Advertentie)