Steegstra en De Vries weer in actie op EK, Zeinstra nog niet

14 jun 2021 - 12:57

Hessel Steegstra en Jan de Vries mogen voor de tweede keer een wedstrijd leiden op het Europees kampioenschap voetbal. De twee Friese assistenten doen woensdag samen met scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd tussen Rusland en Finland in Sint-Petersburg. Het andere Nederlandse scheidsrechtersteam, met Erwin Zeinstra, wacht nog altijd op de eerste aanstelling.

Assistent-scheidsrechters Jan de Vries (links) en Hessel Steegstra (rechts) bij hun eerste EK-duel - Foto: Orange Pictures

Vrijdag mochten Steegstra en De Vries al de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije doen. Het was voor Steegstra en De Vries hun debuut op het Europees kampioenschap. Nog geen week later mogen ze nu ook Rusland tegen Finland in poule B doen. De Russen verloren de eerste wedstrijd met 3-0 van België, terwijl Finland met 1-0 van Denemarken won.

Zeinstra nog niet in actie

Zeinstra moet nog altijd op zijn eerste EK-wedstrijd wachten. Hij is assistent van scheidsrechter Björn Kuipers en die is door de Europese voetbalbond UEFA nog niet aangewezen voor en duel. Twee dagen voor een wedstrijd worden de scheidsrechters bekend gemaakt door de UEFA. Het is mogelijk dat Zeinstra donderdag of vrijdag in actie zal komen.

Het Europees kampioenschap wordt de komende weken uitgebreid besproken in de SportCast van Omrop Fryslân. Elke week is een Friese oud-international te gast, die vertellen over hun ervaringen in Oranje en hun visie op het Nederlands elftal van nu. Maandag is tweevoudig international Johan Zuidema te gast. Daarnaast vertelt oud-scheidsrechter Herman van Dijk hoe de Friese assistent-scheidsrechter het in zijn ogen doen. De SportCast is te beluisteren vanaf maandag op de namiddag.

(Advertentie)
(Advertentie)