Verloting levert bijna 25 duizend euro op voor Odensehuis Dirk Baron

Een speciale verloting voor het Odensehuis Dirk Baron heeft in totaal bijna 25 duizend euro opgeleverd. Zaterdagmiddag werd de waardecheque voor 24.100 euro overhandigd aan voorzitter Jaap Broersma.
© Odensehuis Dirk Baron
De verloting was een initiatief van de Drachtster Boys en KV Drachten/VanderWiel. De verenigingen wilden met de actie geld ophalen om hun accommodaties te verduurzamen.
Omdat zowel KV Drachten/VanderWiel als de Drachtster Boys een goede band hadden met Dirk Baron werd besloten om ook een percentage van de opbrengst te geven aan het Odensehuis. Het huis voor mensen met beginnende dementie, is vernoemd naar Omrop Fryslân journalist Dirk Baron.
Het Odensehuis wil het geld gebruiken voor BeleefTV. Dat is een interactieve tafel die sociale contacten en beweging stimuleert.
Voorzitter Jaap Broersma van de Stichting Odensehuis Dirk Baron: "Van zo'n gift word je sprakeloos. Het geeft aan hoe het Odensehuis en vooral naamgever Dirk Baron erop stond bij beide verenigingen. We zijn hier echt heel dankbaar voor"