De Rouwe roept op mensen met een beperking in dienst te nemen

11 jun 2021 - 16:03

Gedeputeerde Sander de Rouwe roept Friese werkgevers op mensen in dienst te nemen die door ziekte of een handicap moeilijk aan een baan komen. Als bestuurslid van Werkgevers-Servicepunt Fryslân Werkt! doet hij deze oproep.

Sander de Rouwe - Foto: Omrop Fryslân

De Rouwe is de komende maanden actief als ambassadeur van de Banenafspraak. Dat is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers, om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan in het reguliere bedrijfsleven of bij de overheid te helpen.

In Fryslân hadden eind vorig jaar 4.751 van de 9.748 mensen met een arbeidsbeperking een baan in het kader van de Banenafspraak. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren verder omhoog gaat.

Gedeputeerde Sander de Rouwe roept Friese werkgevers op meer werk van de Banenafspraak te maken. "Een stabiele baan geeft zekerheid en draagt bij het geluk van mensen. Juist in deze tijd is het belangrijk om plaats te maken voor deze mensen."

Foto: Caparis

De Friese werkbedrijven Empatec, Caparis en NEF zijn daarom gestart met de campagne 'Solliciteer op talent'. Met deze campagne willen ze bedrijven in Fryslân inspireren om een medewerker vanuit een sociaal werkbedrijf in dienst te nemen. Ook Werkgevers-Servicepunt Fryslân Werkt! zet de komende tijd extra in op het vergroten van het aantal Banenafspraak-banen.

(Advertentie)
(Advertentie)