Profronde Surhuisterveen verzet naar oktober: "Wielerkalender geeft ons de ruimte"

11 jun 2021 - 15:40

De Profronde van Surhuisterveen gaat dit jaar wel door, maar niet eerder dan in oktober. Gewoonlijk wordt de ronde de eerste dinsdag na de Tour de France verreden, maar er is dan nog te veel onzekerheid met het oog op het coronavirus, zegt de organisatie. De wedstrijd staat nu gepland op 2 oktober, enkele dagen na het WK wielrennen.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

"We hebben met alle betrokken naar een alternatieve datum gezocht en zaterdag 2 oktober is wat ons betreft perfect. Alle grote wedstrijden en het WK hebben we gehad, de wielrenners zijn beschikbaar en de kalender geeft ons de ruimte", zegt voorzitter Albert Helfrich van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen. De organisatie zal proberen om de verse wereldkampioen, maar ook olympische wielrenners naar Surhuisterveen te halen.

Afscheid Pieter Weening

Daarnaast wordt ook sportief afscheid genomen van wielrenner Pieter Weening uit Harkema. Na een val in de ronde van Italië, vorig jaar, keerde hij niet terug in het wielerpeloton. "Vanwege alle beperkingen door corona is er geen passend afscheid van de topsportcarrière voor Pieter gekomen. Hij verdient dat wel", zegt Helfrich.

Het centrum van Surhuisterveen is het afgelopen jaar helemaal opgeknapt en ligt er volgens Helfrich perfect bij voor de koers. Het Wielercomité heeft in de aanloop naar de werkzaamheden meegesproken over de inrichting van het centrum. "Alle obstakels zijn weggehaald, de medewerking van de gemeente Achtkarspelen was perfect."

Albert Helfrich

(Advertentie)
(Advertentie)