Freedsmerk: "Het CDA? Een grote bende!"

11 jun 2021 - 14:14

"Een bom onder het CDA". Dat is een van de krantenkoppen over een geheim document van Pieter Omtzigt over zijn eigen partij. Het document lekte donderdag uit en schetst in een uitgebreid dossier een bizar beeld over de positie van Omtzigt in het CDA. Zelf zit hij ziek thuis, de partij is overstuur, maar praat op dit moment wel mee over een nieuw kabinet.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Hoe moet het verder met het CDA? Op de Leeuwarder vrijdagsmarkt was het oordeel scherp: "Opdoeken, die partij!", "Die partij kan zo niet verder, het is ongelooflijk hoe daar is huisgehouden", "Wat een stelletje Judassen!" en "Als dit de christelijke waarden zijn, schoffel ze dan maar onder de grond."

Veel mensen zouden graag zien dat Pieter Omtzigt uit het CDA stapt en voor zichzelf begint. Al dacht iemand ook dat het andersom misschien beter zou zijn: "Hij door en de rest eruit..."

De gewone man

Omtzigt werd getypeerd als iemand met doorzettingsvermogen, die dicht bij de gewone mensen staat. "Om die reden zou hij ook zomaar met een eigen partij een hele grote kunnen worden!". Maar, zo dacht een ander: "Dit is een persoonlijk drama voor de man en misschien kan hij maar beter iets buiten de politiek zoeken. Al zou ik dat een groot verlies vinden!"

Een man die met een voorkeurstem op Omtzigt heeft gestemd, denkt ook dat het die kant uit zal gaan. "Het loopt vaak anders dan je hoopt."

Maar er was ook een cynische conclusie: "Tja, het is politiek hè? Dus dan weet je dat ze het straks weer vergeten. En dan gaan ze weer gewoon door."

Adviezen van de Leeuwarder vrijdagsmarkt voor het CDA...

Trefwoorden: 
CDA freedsmerk Omtzigt
(Advertentie)
(Advertentie)