Politie zet camerabeelden in bij zoektocht naar dader(s) van branden in Harlingen

11 jun 2021 - 07:32

Met het delen van camerabeelden hoopt de politie in Noardwest-Fryslân informatie te krijgen over meerdere branden in Harlingen. Sinds begin 2019 is op verschillende plaatsen bijna 60 keer brand geweest. Meerdere auto's en een scootmobiel zijn in brand gestoken en ook bij woningen en bij het ziekenhuis is brand geweest. De branden hebben veel impact op de Harlingers.

Het vinden van getuigen is lastig, omdat de branden 's nachts waren

Bij de branden raakte niemand zwaar gewond, maar het had erger kunnen aflopen. Uit onderzoek blijkt dat van de bijna 60 branden in ieder geval bij 22 sprake was van brandstichting. De branden waren vooral in de Oosterparkwijk en Plan-Zuid.

Met het Openbaar Ministerie wil de politie er alles aandoen om de dader(s) te vinden. Het vinden van getuigen is moeilijk om de branden 's nachts waren. Daarom deelt de politie nu camerabeelden op zoek naar informatie in de hoop dat iemand zichzelf of iemand anders op die beelden herkent. De politie vraagt om die tips door te geven.

De politie vraagt nadrukkelijk om ook informatie te geven als mensen de dader kennen. Mogelijk is het opgevallen dat iemand 's nachts op pad is, materiaal heeft om brand te stichten of dat iemand naar brand ruikt.

Luister naar wijkagent Broer de Jong en politiewoordvoerder Thys Damstra

Er zijn beelden van de autobrand op woensdag 27 januari dit jaar aan de Paul Krugerstraat. De politie zoekt een hardloper die daarop te zien is. Hij rende om 20.45 uur op de P.J. Troelstraweg. Later kwam hij een man met hond tegen op de Groen van Prinstererstraat. Om 21.08 uur is er een fietser te zien op de Kimswerderweg.

Tips kunnen worden gegeven via het tipformulier op de politiewebsite, de tiplijn 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of met het meldingsformulier van M. Het kan ook via de politie-app.

Trefwoorden: 
Harlingen brand oproep poltie
(Advertentie)
(Advertentie)