Exploitant Zalen Schaaf: "10 juli afscheid nemen is echt te vroeg"

Een week geleden koos de gemeenteraad tegen de verwachting in voor het toekomstplan Agora voor de toekomst van Zalen Schaaf in Leeuwarden. De keuze betekende voor Bobby Veenstra dat zijn plan werd afgewezen. "Ik ben er nog heel verdrietig onder, maar je probeert het een plek te geven. Het is wat het is," zegt Veenstra. Intussen is hij als huurder nog druk om een plek te vinden voor de laatste activiteiten, want zijn contract loopt nog maar tot 10 juli.
Bobby Veenstra © Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
Veenstra wilde zelf de grote zaal behouden voor muziek en langlopende musical- en theaterproducties, plus nog een filmstudio en een muziekschool. Maar het mocht niet zo zijn, de raad besloot anders. "Een meerderheid nam het besluit. Je moet je erbij neerleggen," zegt Veenstra. Voor hemzelf betekent het wel dat hij het vertrouwen in de politiek is kwijtgeraakt.
Bobby Veenstra
"Als je nagaat wat sommige partijen in eerste instantie zegden, en dat het daarna 180 graden is omgedraaid. Het vertrouwen wordt er niet groter van. Maar we moeten nu eenmaal verder, ons plan wordt het niet," zo verklaart Veenstra.

Oplossing zoeken voor activiteiten

Veenstra heeft als huidige exploitant nog een contract tot 10 juli. Daarna moet het klaar zijn, maar dat levert wel problemen op. "Want er staan nog dingen in de agenda: activiteiten en concerten die vanwege corona zijn verschoven. Soms al meerdere keren."
Er wordt nog met de gemeente gesproken, geeft hij aan. "Ik hoop dat we met elkaar tot de beslissing kunnen komen dat die dingen nog wel mogen doorgaan. Ik hoop dat ze wat coulance kunnen bieden. Want het was een uitzonderlijk jaar. 10 juli is echt te vroeg. Anders komen we voor de uitdaging te staan dat evenementen naar andere locaties moeten. Daar kijken we wel naar, maar we willen het graag nog in Zalen Schaaf afmaken."