Eerste paal van proef-wolvenhek in Fryslân wordt geslagen door Hans Wiegel

Oud-commissaris van de Koningin Hans Wiegel slaat de eerste paal voor een nieuw te bouwen hek dat wolven in Fryslân moet tegenhouden. Dat schrijven de initiatiefnemers van dat hek. Volgens Stichting Wolvenhek Fryslân onderschrijft Hans Wiegel de noodzaak van een dergelijk hek.
© Omrop Fryslân
Eind juni moet de eerste paal worden geslagen. Het gaat om een pilot voor een maatregel om wolven te keren. Het proefhek moet een paar kilometer lang worden. Dat hek komt op een locatie waar weidegebied overgaat in natuurgebied.
De stichting wil dat vee 's nachts buiten kan grazen zonder dat de boer bang hoeft te zijn dat zijn dieren worden aangevallen door een wolf. Zij verwijzen naar de wolf die in het zuidoosten van de provincie omzwierf.

"Niet nodig"

Twee dagen geleden werd nog duidelijk dat het niet nodig is om delen van Fryslân af te sluiten met een hek tegen de wolf. Bovendien zou het juridisch niet houdbaar zijn. Dat zeiden drie natuurorganisaties en de universiteit van Tilburg maandag, in reactie op een juridisch onderzoek dat Stichting Wolvenhek Fryslân liet doen.