Burdaard bang voor sluipverkeer door lagere snelheid Lauwersseewei

Dorpsbelang Burdaard verwacht meer sluipverkeer en ongelukken als de Lauwersseewei aangepast wordt naar een weg waar je 80 kilometer per uur mag rijden. Nu is de maximumsnelheid op die provinciale weg van Dokkum naar Aldtsjerk nog 100 kilometer per uur.
Dorpsbelang Burdaard is bang voor sluipverkeer en ongelukken:
De gemeente heeft plannen om de snelheid aan te passen naar een maximum van 80 kilometer per uur. Dorpsbelang Burdaard denkt dat veel automobilisten er dan voor kiezen om van Dokkum over Burdaard naar Leeuwarden te rijden. De tijdwinst die de Lauwersseewei normaal gesproken had, zou namelijk wegvallen.
"Nu gaan er ook al genoeg mensen over de Burdaarderstrjitwei van Dokkum, door Burdaard, naar Leeuwarden", zegt Jaap Hiemstra van het dorpsbelang. "En als de Lauwersseewei minder interessant wordt, zijn we bang dat het hier veel drukker wordt met sluipverkeer."
In het verleden hebben er al verschillende, ernstige ongelukken plaatsgevonden. Een tijd geleden zelfs nog een met dodelijke afloop.
Doarpsbelang tinkt dat it net goedkomme soe as der mear ferkear troch it doarp komt Dorpsbelang denkt dat het niet goed zal aflopen als er meer verkeer door het dorp komt.
Hiemstra denkt ook dat er meer ongelukken komen door de verandering. "Wij hebben hier een gevaarlijke kruising bij de ingang van het dorp. In het verleden hebben er al verschillende, ernstige ongelukken plaatsgevonden. Een tijd geleden zelfs nog een met dodelijke afloop. Met meer sluipverkeer kun je wel nagaan dat het er allemaal niet beter op wordt."

Niet op de barricades

Dorpsbelang Burdaard wil niet op de barricades, maar wel alvast van zich laten horen. "Dan zijn provincie en gemeente in ieder geval op de hoogte van onze bezwaren", zegt Hiemstra.