Vincent van Sliedregt is de nieuwe trainer van Aris

08 jun 2021 - 15:44

Basketbalclub Aris uit Leeuwarden heeft een nieuwe trainer: de 34-jarige Vincent van Sliedregt wordt de opvolger van Ferried Naciri. Van Sliedregt tekent voor twee seizoenen bij Aris.

Vincent van Sliedregt - Foto: Orange Pictures

Het afgelopen seizoen was Van Sliedregt assistent-coach bij Yoast United, dat net als Aris in de Dutch Basketball League gespeeld. Hij was ook hoofdtrainer van Lekdetec.nl, dat in de eredivisie van de vrouwen speelt.

Als speler was Van Sliedregt actief in de Nederlandse eredivisie en in de Italiaanse Serie C.

Mooie stap in de nieuwe competitie

"Als een club als Aris belt, dan neem je op", zegt Van Sliedregt over zijn stap naar Leeuwarden. "De kans om verder te ontwikkelen samen in Leeuwarden is een hele mooie. In het bijzonder met de stap de BNXT-League in."

Er is een goede visie voor het basketbal in Fryslân en een organisatie die durft.

Vincent van Sliedregt over Aris

De BNXT-League is volgend seizoen de competitie met de beste Nederlandse en Belgische clubs.

"Er is een goede visie voor het basketbal in Fryslân en een organisatie die durft. Aan ons als team om daar een werkhouding bij te vormen en een verhaal te vertellen op de vloer van het Kalverdijkje waar de fans enthousiast van worden."

Een club om rekening mee te houden

Volgens voorzitter Rudolf Knegtering kan Van Sliedregt goed met talenten werken en heeft hij een duidelijke visie op het spelletje. "Zijn energie en focus passen erg goed bij Aris Leeuwarden. We zijn dan ook erg blij met het feit dat we de komende twee seizoenen samen gaan werken om basketbal in Leeuwarden te laten groeien en een factor worden waar de clubs in de BNXT-League rekening moeten gaan houden. Zowel de Nederlandse als de Belgische clubs."

(Advertentie)
(Advertentie)