Judoka Sanne Vermeer heeft patent op brons: "Dus ik heb wel medaillekansen op het WK"

08 jun 2021 - 10:46

"Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind", zegt Sanne Vermeer in aanloop naar het WK judo in het Hongaarse Boedapest. De judoka uit Stiens is niet aangewezen voor de Olympische Spelen en dus is haar hele seizoen ingericht op het wereldkampioenschap. Op woensdag komt ze in actie in de gewichtsklasse tot en met 63 kilogram.

Sanne Vermeer sjocht foarút op it toernoai:

"Het is wel het belangrijkste toernooi voor mij voor dit jaar", zegt Vermeer, die in april op het EK nog brons pakte. "Wel gek dat voor heel veel andere mensen hierna nog de Spelen komen."

Dat haar tegenstanders op het WK ook rekening moeten houden met de Spelen zes weken later zou haar wel eens voordeel kunnen geven. "Het kan zijn dat zij toch wat minder risico's nemen op het WK en dat ze wat op zeker spelen. Dus als er iets gebeurt dat ze zeggen: ik ga niet verder met het toernooi", zegt de Friezin.

Medaillekansen

Vermeer vindt het toch lastig om haar eigen kansen voor het WK in te schatten. "Op de laatste toernooien ben ik altijd derde geworden", lacht Vermeer. "Dus ik denk dat ik wel medaillekansen hebt, maar het hangt natuurlijk ook af van de dag zelf."

De judoka heeft inderdaad een patent op bronzen medailles dit seizoen. Op de Grand Slam van Kazan, de Grand Slam van Tel Aviv, de Doha Masters in Qatar en het Europees kampioenschap werd ze derde.

Focus

Het doel van de Friezin op woensdag is dan ook duidelijk: een medaille. "Ik wil altijd voor die medaille gaan. Ik denk dat dat mij ook wel drijft", zegt Vermeer.

Toch wil ze dat zelf niet op die manier uitspreken. "Ik denk dat als het je doel is dat het misschien moeilijker is om je te focussen op je wedstrijden zelf. Ik merk wel dat dat mij echt ver gebracht heeft", zegt de judoka. En dus is de strategie: "Focus op elke partij en dan zien waar het je brengt."

Trefwoorden: 
judo Sanne Vermeer WK judo
(Advertentie)
(Advertentie)