Kaasmedewerkers FrieslandCampina in Wolvega voeren actie voor cao

06 jun 2021 - 18:55

Personeel van FrieslandCampina Kaas in Wolvega voert zondagavond actie voor een betere cao. Ze hebben nog geen cao en uit protest beginnen ze daarom twee uur later met hun dienst.

Foto: Shutterstock.com / Ruta Production

De onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn volgens de vakbond op niets uitgelopen door een minimaal eindbod van de werkgevers. De FNV zegt dat het er op neer komt dat de mensen er in koopkracht op achteruit zouden gaan.

"Feitelijk zijn de werknemers bij het FrieslandCampina kaasbedrijf al 13 jaar niet 1 euro opgeschoten", zegt FNV-bestuurder Ron Vos. "Om nog maar te zwijgen over de verschraling van hun pensioen."

Oud-directeur weg met premie

Het steekt de medewerkers dat een oud-financieel directeur van het bedrijf is weggegaan met een premie 'van ruim 6 nullen', volgens de vakbond. Vos: "De premie ontving ze, nadat ze vrijwillig opstapte. Ze werkte slechts 4,5 jaar voor het kaaspakhuisbedrijf."

De FNV wil bij een cao van twee jaar een loonsverhoging van 10 procent. Bovendien wil de bond dat medewerkers met zwaar werk eerder kunnen stoppen.

Ook niet meer overgewerkt

Naast dat het personeel zondag twee uur later begint, wordt er de komende tijd niet meer overgewerkt. Mocht dat niet helpen, dan komen er hardere acties, zegt de FNV.

Bij FrieslandCampina in Wolvega werken zo'n 220 mensen.

Trefwoorden: 
Wolvegea FNV CAO FrieslandCampina
(Advertentie)
(Advertentie)