Route naar Tokio wordt lastiger voor hoogspringer Amels na FBK Games

06 jun 2021 - 21:52

Hoogspringer Douwe Amels uit Drachten is zondag op de FBK Games in Hengelo niet dichterbij plaatsing voor de Olympische Spelen gekomen. Hij kwam tot een hoogte van 2,20 meter. Daarmee werd hij zevende.

Amels is niet tevreden over zijn prestatie van zondag:

De 29-jarige Amels sprong in z'n eerste poging over 2,15 meter. Op 2,20 meter ging het lastiger, maar bij z'n derde poging haalde hij die hoogte ook. Hij slaagde er niet in de volgende hoogte, 2,24 meter, te halen.

Het is wel zijn beste prestatie op de FBK Games, want zijn vorige beste resultaat daar was 2,19 meter. Het resultaat van zondag komt echter niet in de buurt van zijn persoonlijk record van 2,28 meter. Dat sprong Amels in 2013 al. Twee jaar geleden haalde hij diezelfde hoogte.

Douwe Amels - Foto: Orange Pictures

De afgelopen twee jaren waren zwaar voor Amels, vanwege blessures. Naar eigen zeggen heeft hij de stijgende lijn weer te pakken. Hij heeft nog tot 29 juni om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Om zich direct te plaatsen voor de Olympische Spelen, moet hij voor 29 juni hoger dan 2,33 springen. In totaal doen in Tokio 32 hoogspringers mee. Dat zijn dus alle atleten die over 2,33 hebben gesprongen, aangevuld met de beste hoogspringers die daarna komen.

Amels beste prestatie dit seizoen is 2,24 meter.

Het Nederlands kampioenschap atletiek is op 26 en 27 juni. Amels is zeven keer nationaal kampioen geworden in de buitenlucht.

(Advertentie)
(Advertentie)