Moeilijke week voor Sneker volleyballers bij Oranje in Nations League

05 jun 2021 - 21:01

De Nederlandse volleybalmannen hebben een moeilijke week achter de rug in de Nations League. Er werd verloren van Iran (0-3), Slovenië (0-3) en Argentinië (0-3). Op vrijdag was Oranje met de Snekers Steven Ottevanger, Bennie Tuinstra en Gijs van Solkema wel te sterk voor Duitsland (3-2).

Gijs van Solkema - Foto: Orange Pictures

"We moeten niet vergeten dat we hier met de beste zestien teams van de wereld staan, dus het is niet vanzelfsprekend dat we ieder potje hier winnen. Maar het is nog steeds niet mooi dat je veel verliest natuurlijk", zegt Van Solkema.

"We spelen wel tegen de absolute top van de wereld. Voor ons team is het alleen maar goed om veel van dit soort wedstrijden te spelen", vindt de 23-jarige volleyballer.

Speeltijd

Van Solkema mocht nog maar één keer in de basis beginnen. Dat was in de wedstrijd tegen Iran. "Tot nu toe draaien we veel door in onze opstellingen. We spelen in heel veel verschillende samenstellingen", zegt de Sneker.

"Het zijn in een maand vijftien wedstrijden. Er komen er nog negen aan, dus er zijn nog kansen zat", zegt Van Solkema.

Naast van Solkema spelen er nog twee Snekers bij de Oranje-mannen: Bennie Tuinstra en Steven Ottevanger. De mannen zitten voor de Nations League een maand lang in een bubbel in het Italiaanse Rimini. Daar hebben ze veel aan elkaar. "De Sneker jongens hebben onderling goed contact. Het schept toch een band, dat is wel grappig."

Hun Sneker collega's bij de vrouwen, Hester en Marrit Jasper, zien ze niet veel. "Wij kunnen de dames niet ontmoeten, want die zitten in een heel ander hotel. We komen elkaar hooguit tegen in de hal, als zij trainen en wij wedstrijd hebben of andersom. Maar dan heb je nooit echt veel tijd om bij te kletsen", aldus Van Solkema.

Gijs van Solkema vanuit Rimini in gesprek met Geert van Tuinen

Tussenstand

Met één overwinning uit zes wedstrijden staat Nederland nu op de veertiende plaats. De beste vier landen na vijftien wedstrijden maken in de finales uiteindelijk uit wie de winnaar van de Nations League wordt.

Stân by de manlju

Team Punten
1. Polen 15
2. Brazilië 15
3. Frankrijk 14
4. Rusland 13
5. Slovenië 12
6. Servië 11
14. Nederland 3

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen, met dus de zusjes Jasper, doen het een heel stuk beter dan de mannen. Deze week werd er gewonnen van Thailand (3-0) en Servië (3-1). De Verenigde Staten waren op dinsdag wel met 3-0 te sterk.

Oranje staat nu met veertien punten op de vijfde plaats. Ook bij de vrouwen maken de beste vier na vijftien wedstrijden uit wie de Nations League wint.

Stân by de froulju

Team Punten
1. Verenigde Staten 18
2. Turkije 16
3. Brazilië 15
4. Japan 14
5. Nederland 13
6. Servië 10
(Advertentie)
(Advertentie)