Jelle Bijlsma in top 250 groeibedrijven: "Dat is een goed teken"

02 jun 2021 - 15:43

Stefan Speelman, bedrijfsleider bij Jelle Bijlsma, is blij dat zijn bedrijf in de top 250 groeibedrijven van Nederland zit. Het bedrijf is het enige Friese bedrijf op de lijst en is daarmee de grootste groeier van de provincie.

"We zijn goed bezig als bedrijf"

Speelman ziet de notering op de lijst als een goed teken, maar blijft er nuchter onder. "Dat is een goed teken, daar zijn we blij mee", zegt Stefan Speelman. "Het is een waardering dat we goed bezig zijn als bedrijf."

'Gepassioneerde vakmannen'

Bedrijven kunnen in de top 250 komen als ze over een periode van vijf jaar tenminste 20 procent per jaar gegroeid zijn. In Friesland lukte dat alleen bij Jelle Bijlsma. "Dat is eigenlijk heel natuurlijk gegaan, we zijn met gepassioneerde vakmannen bezig met mooie projecten", vertelt Speelman "dat is de basis van deze groei."

Het bedrijf doet het goed, maar als het verder wil groeien moet er volgens Speelman wel nieuw personeel bij komen. "We zouden wel meer aan kunnen, maar we worden beperkt door het aantal goede vakmannen. Er is honger naar goed personeel."

Werk aan het gemaal bij Ryptsjerk - Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Jelle Bijlsma werkt op het moment in opdracht van Wetterskip Fryslân aan een gemaal in Ryptsjerk. Speelman is trots op het project: "Dit is voor ons een thuiswedstrijd, we hebben veel mensen in de omgeving wonen en werken, die mensen zijn trots op dit soort werk."

Verslaggever Hayo Bootsma bij Jelle Bijlsma

Trefwoorden: 
Gytsjerk Jelle Bijlsma
(Advertentie)
(Advertentie)