Wijnjewoude krijgt na drie jaar weer eigen supermarkt

02 jun 2021 - 13:16

De inwoners van Wijnjewoude kunnen na de zomer weer in eigen dorp boodschappen doen. Drie jaar geleden brandde de supermarkt in het dorp af en sindsdien zoeken de inwoners naar een nieuwe ondernemer. Dat was lastig, want lokaal ondernemen is een financiële puzzel. De familie Basta uit Kollum stapt er nu in en ze beginnen in september.

"Eind deze week de kerstboodschappen doorgeven aan de leverancier"

Joël Basta heeft een restaurant in Kollum, mar zag het wel zitten om in dit avontuur te stappen. "Het was altijd al mijn ambitie om een supermarkt te beginnen. En toen we de oproep zagen, hebben we die kans met beide handen aangegrepen. Ik heb alle vertrouwen in ons concept en het leeft in dorp."

Hij moet ook direct aan de bak. "Ik kreeg al bericht dat ik eind deze week de kerstboodschappen moet doorgeven aan de leverancier."

Marianne Hulsbergen van de werkgroep die zich bezighoudt met de supermarkt is er blij mee. "We zijn echt heel blij dat het na al die tijd gelukt is. Het was stil in het dorp, je treft niemand meer. En je moet voor alles weg. Vooral voor ouderen en voor jonge gezinnen is het handig dat ze straks alle boodschappen gewoon in het dorp kunnen doen."

Het gebouw is nu een lege ruimte, er moet nog veel gebeuren. Het plan is dat de supermarkt in de tweede helft van september opent.

Verslaggever Willem Vermeltfoort in Wijnjewoude

Trefwoorden: 
Wijnjewoude supermarkt
(Advertentie)
(Advertentie)