Lees, zie en hoor meer over Omrop Fryslân radio in het online magazine 'Alles wat der spilet'

01 jun 2021 - 13:40

Omrop Fryslân radio brengt een nieuw, maar ook vertrouwd geluid. Lees meer over de radioprogramma's en presentatoren in het digitale tijdschrift van Omrop Fryslân. Wil je weten hoeveel nieuwe jingles er in de nieuwe programmering zitten? En waar je Jacob Stelwagen wakker voor mag maken? Lees dit - en nog veel meer - in 'Alles wat der spilet'.

Werkt het tijdschrift niet, klik dan hier om het magazine in de webbrowser te lezen.

In dit digitale tijdschrift vertelt Omrop Fryslân net iets meer over de programmering. Daarbij komen vooral presentatoren en mensen achter de schermen aan het woord. Want wat verandert er voor ze?

Het tijdschrift is interactief. Dat beteken dat je het niet alleen kunt lezen, maar je kunt ook filmpjes bekijken en natuurlijk een paar van de nieuwe jingles horen.

Foto: Omrop Fryslân

's Ochtends op de hoogte

Fryslân fan 'e moarn begint nog steeds om 6.00 uur, maar duurt voortaan een halfuur langer, tot 9.30 uur. Jacob Stelwagen en Jantine Weidenaar houden je op de hoogte van het nieuws en het weer.

Foto: Omrop Fryslân

Muziek in No derfoar!

Harm Weistra presenteert het programma No derfoar! (9.30-12.00 uur), een programma vol muziek. Na twintig jaar 'nieuwsman' te zijn geweest, verhuist hij daarmee van de middag naar de ochtend. Hoe pakt hij dat aan?

Nieuws tussen de middag

No yn Fryslân blijft vertrouwd met presentatoren Tiete Sijens en Simone Scheffer. Tussen 12.00 en 13.00 uur praten ze je bij over het actuele nieuws van de dag.

Foto: Omrop Fryslân

Draaien aan het prijzenrad

Het programma Goeiemiddei (13.00-16.00 uur) wordt gepresenteerd door Diana de Groot en Johan Terpstra. Een nieuw element in het programma is het prijzenrad met spelletjes. Zo weet je als luisteraar nooit welk spelletje je gaat spelen. In het tijdschrift vind je een overzicht van dat rad en vertellen Diana en Johan wat ze nog meer van plan zijn in het programma van drie uur gezellige radio.

Foto: Omrop Fryslân

Radio zit in ons DNA

Radio zit in het DNA van de nieuwe presentatoren van Underweis (16.00-18.00 uur) Eric Ennema en Jan Dirk de Haan. In het tijdschrift vertellen ze over het terugkeren naar die eerste liefde en de magie van radio. En wat we van het nieuwe programma kunnen verwachten.

Muzikale dorpsplein

Noardewyn is al jaren het muzikale dorpsplein van Fryslân en heeft veel betekend voor artiesten en muzikanten. Verschillende muzikanten, zoals Adri de Boer en Wiebe Kaspers, vertellen in het magazine wat Noardewyn voor ze heeft betekend. Het programma is er elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Cultuur in Op & Ut

In het weekend verandert er niet veel. Het cultuurprogramma Op & Ut op de zaterdagochtend (9.00-12.00 uur) heeft voortaan twee presentatoren. Naast Douwe Heeringa is dat Roelof Lousma. In een video zien we wat ze al wel van elkaar weten en wat nog niet, en zo leren wij ze ook beter kennen.

Op tournee: Simmer yn Fryslân

En we kijken alvast vooruit naar de zomer. Ook deze zomer trekt Omrop Fryslân weer de dorpen, steden en wijken in met Simmer yn Fryslân (van 12 juli tot en met 3 september). Volg het op radio, televisie en online.

(Advertentie)
(Advertentie)