Textielverzorgers leggen acties neer na beter cao-voorstel werkgevers

01 jun 2021 - 10:48

Vakbond FNV heeft de werkonderbrekingen bij industriële wasserijen voorlopig opgeschort. De werkgevers in de branche zijn namelijk met een beter voorstel gekomen voor een nieuwe cao.

Actie bij CWS in Drachten - Foto: FNV

Onder meer bij textielverzorger CWS in Drachten is actiegevoerd voor een betere cao. De kleine 30 chauffeurs die bij het logistiek centrum werken, willen structureel een hoger salaris en betere pensioenafspraken.

Het nieuwe voorstel van de werkgevers is goed genoeg om aan de leden voor leggen, vindt FNV-bestuurder Dino Djulbic.

Regeling voor zwaar werk en oudere medewerkers

Onder de cao Textielverzorging vallen ongeveer 7.000 mensen. Behalve een hoger loon wilde FNV ook een regeling met betrekking tot zwaar werk zwart op wit hebben. Verder moest het voor oudere werknemers mogelijk worden om eerder te stoppen met werken.

Volgens de werkgevers was vooral de impact die de coronacrisis heeft op de branche een struikelblok. Sommige bedrijven uit de branche zouden daardoor bovengemiddeld zwaar zijn getroffen waardoor niet zomaar met alle vakbondseisen kon worden ingestemd.

2 procent loonsverhoging

In het nieuwe voorstel, dat werkgeversorganisaties FTN en NETEX omschrijven als een onderhandelingsresultaat, staat dat personeel 2 procent loonsverhoging tegemoet kan zien in een cao die achttien maanden geldt. Verder is er onder meer een regeling voor oudere werknemers.

Trefwoorden: 
Drachten FNV CAO CWS
(Advertentie)
(Advertentie)