Gaat jouw favoriete evenement deze zomer door? Bekijk het op onze kaart

31 Mei 2021 - 17:15

Met de zomer in zicht vragen veel mensen zich af: gaat mijn favoriete festival of iepenloftspul wel door dit jaar? Omrop Fryslân brengt in kaart welke evenementen afgelast of verplaatst worden en welke misschien toch gewoon doorgaan.

Veel organisaties hebben al laten weten dat zij vanwege de coronamaatregelen hun plannen verplaatsen naar volgend jaar, zoals Psy-Fi, de Admiraliteitsdagen in Dokkum en Into the Great Wide Open op Vlieland. Maar er zijn ook veel evenementen die hopen met een paar maanden opschuiven toch door te kunnen gaan.

Het gewicht van het festivalseizoen, dat normaal in de lente losbarst, verplaatst zich daardoor naar het eind van de zomer. Zo verschuift het Oranjewoud Festival van juni naar augustus en gaat Heaven Open Air in Heerenveen van mei naar september.

Welcome to the Village durft het wel aan. Op 16, 17 en 18 juli gaat het festival in iets aangepaste vorm door. Op het terrein zullen groepen van 500 bezoekers verdeeld worden over de programmering.

Gaat jouw favoriete evenement deze zomer door?

Wadopera

Ook de Wadopera is een van de grotere evenementen die het aandurft gewoon door te gaan. In september wordt bij de zeedijk bij Paesens-Moddergat de Wadopera fan Peter Grimes opgevoerd. "Wij houden vast aan 2000 bezoekers per avond. We zitten buiten in de wind, buitendijks. Als het ergens kan, dan is het hier." zegt producent Arnoud Oosterbaan.

Wel hebben ze diverse coronascenario's klaarliggen en is er goed contact met de overheden. Zo houden ze bijvoorbeeld de optie open om bij de ingang sneltesten te doen.

Zoals het nu lijkt is er veel te doen eind augustus en september, mar de organisatie van de Wadopera merkt deze concurrentie niet in de kaartverkoop. "We hebben bijna 8000 kaarten verkocht. Wat we wel merken is dat er grote vraag is naar faciliteiten zoals tribunes. We moeten snel beslissen."

Arnoud Oosterbaan, producent Wadopera

Foto: Omrop Fryslân, Wendy Kennedy

Berne-iepenloftspul

Bij het berne-iepenloftspul kiezen se nog voor een tussenoplossing. Gewoonlijk is de opvoering in juni, maar dat was niet haalbaar vanwege de beperkende maatregelen. Dus maken ze nu een film.

Voorzitter Tineke van der Schaaf vertelt dat er grote behoefte was aan zekerheid en dat er daarom al snel voor het maken van een film is gekozen. De première is eind september of begin oktober.

"Alles kost wel tijd: het opnemen, de montage en we zitten nog met de vakantie ertussen", aldus Van der Schaaf. Ze willen er wel een echte première van maken, met publiek. "We moeten er nog wel een feestje van maken. Het is heel belangrijk dat we het toch op een mooie manier kunnen afsluiten."

Tineke van der Schaaf, voorzitter van het berne-iepenloftspul

Ken jij een festival, iepenloftspul of sportwedstrijd die op onze kaart moet komen te staan? Of ben je benieuwd naar de stand van zaken bij je favoriete evenement komende zomer? Geef het aan ons door, dan zetten wij het op de kaart.

Klik hier om het formulier in te vullen.

(Advertentie)
(Advertentie)