RIVM: Aantal nieuwe besmettingen schommelt

30 Mei 2021 - 16:50

Het aantal nieuwe coronagevallen dat vanuit Fryslân dagelijks bij het RIVM geregistreerd wordt, lijkt te stabiliseren rond de 100. De ene dag ligt het cijfer er wat boven, en een dag later ligt het er weer onder.

Foto: ANP

Er zijn in Fryslân in de afgelopen 24 uur 75 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er minder dan zaterdag. Toen waren er 108 nieuwe besmettingen.

Gemiddeld zijn er in Fryslân in de afgelopen week iedere dag 90 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is ruim 20 procent minder dan een week eerder. Toen stond dat gemiddelde nog op 115. In de onderstaande grafiek is het gemiddelde aantal besmettingen te zien in het rood.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De meeste nieuwe besmettingen zijn gevonden in de gemeente Leeuwarden. Dat gaat om 16 gevallen. Daarna komen de gemeenten Weststellingwerf (10), Súdwest-Fryslân (8) en Smallingerland (8).

Er zijn volgens het RIVM in de afgelopen 24 uur geen Friezen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Er is wel één persoon in het ziekenhuis geraakt. Dat gaat om een inwoner van de gemeente Smallingerland.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk zijn er 2.785 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een dag eerder waren dat er nog 3.438.

Kijk voor meer cijfers en informatie op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronafirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)