Omrop Fryslân radio: een vertrouwd nieuw geluid

30 Mei 2021 - 12:49

Omrop Fryslân brengt vanaf maandag een andere radioprogrammering: een nieuw, maar vooral ook vertrouwd geluid. Met de bekende stemmen en programma's, maar soms net even wat anders. We brengen programma's in een ritme dat past bij de dag, over alles wat er speelt. Kom verder!

Wat kun je verwachten? We zetten alles op een rijtje:

Jacob Stelwagen en Jantine Weidenaar presenteren Fryslân fan 'e moarn - Foto: Omrop Fryslân

Fryslân fan 'e moarn - 6.00-9.30 uur

Jacob Stelwagen en Jantine Weidenaar praten je 's ochtends bij. Nieuws, sport, weer en muziek zijn iedere werkdag de belangrijkste ingrediënten van Fryslân fan 'e moarn. Het programma krijgt er een halfuur bij en duurt voortaan tot 9.30 uur.

Harm Weistra presenteert No derfoar! - Foto: Omrop Fryslân

No derfoar! - 9.30-12.00 uur

No derfoar! met Harm Weistra is het programma met fijne muziek. Voor de harde werker en voor de koffiedrinker thuis. Met veel muziek, een andere insteek van het nieuws en met spelletjes zoals 'Mynt of dynt'.

No yn Fryslân -12.00-13.00 uur

Tiete Sijens en Simone Scheffer praten je tussen de middag bij over het actuele nieuws, weer en sport.

Johan Terpstra en Diana de Groot presenteren Goeiemidddei - Foto: Omrop Fryslân

Goeiemiddei - 13.00-16.00 uur

Diana de Groot en Johan Terpstra maken er een mooie middag van, met muziek, interessante gesprekken en een rad vol spelletjes. Ook voor hen is het iedere keer weer een verrassing wat het prijzenrad gaat brengen.

Jan Dirk de Haan en Eric Ennema presenteren Underweis - Foto: Omrop Fryslân

Underweis - 16.00-18.00 uur

In Underweis brengen Eric Ennema en Jan Dirk de Haan de laatste nieuwszaken en praten ze je bij over de achtergronden bij het nieuws, afgewisseld met muziek, verkeersinformatie en het weer.

Noardewyn - 18.00-19.00 uur

Iedere dag is er Noardewyn: het muzikale dorpsplein van Fryslân. Willem de Vries brengt de nieuwste muziek, gesprekken met gasten uit de muziekwereld en vrijdag een weekendspecial met live-opnames uit Noardewyn Live.

Douwe Heeringa - Foto: Omrop Fryslân

En wat verandert er in het weekend?

In het weekend verandert er niet veel. Op zaterdag volgt na het nieuws in No yn Fryslân (8.00-9.00) Op & Ut.

Zaterdag Op & Ut: 9.00-12.00 uur

Douwe Heeringa en Roelof Lousma presenteren het uitgaans- en cultuurprogramma en brengen de beste tips. Naast een nieuwe recensierubriek schuiven de vertrouwde gasten Klaas Piekstra en Piet Paulusma aan. En we zetten de telefoon open voor mensen die hun eigen evenement onder de aandacht willen brengen.

Na het nieuws in No yn Fryslân (12.00-13.00) volgt Sneon in Fryslân (13.00-18.00) met Geert van Tuinen. Vijf uren radio met mooie (nostalgische) muziek, reacties van luisteraars en actuele sport.

Zondag

De zondag verandert niet. 's Ochtends beginnen we met Prelude (8.00-9.00), gevolgd door een kort nieuwsbulletin en daarna twee uur lang mooie muziek in Mei Douwe (9.00-11.00) en Buro de Vries (11.00-13.00) met interessante reportages en een nieuwsforum over actuele zaken. Snein yn Fryslân (1300-18.00) is met Johan Terpstra, die elke week een bepaald jaar als kroonjaar centraal stelt. Naast muziek komt ook de actuele sport aan bod.

(Advertentie)
(Advertentie)