Dagelijks gemiddelde aan nieuwe coronabesmettingen zakt onder de 100

26 Mei 2021 - 15:28

Er zijn in Fryslân in de afgelopen 24 uren 86 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Gemiddeld zijn er de afgelopen week per dag 99 besmettingen geregistreerd. De laatste keer dat het dagelijkse gemiddelde onder de 100 zat, was op 2 december.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De 86 besmettingen van woensdag zijn er dertig meer dan dinsdag. Toen ging het om 56 nieuwe besmettingen. Het dagelijkse gemiddelde is dus wel gedaald naar 99. Precies een week geleden lag dat gemiddelde op 138.

Meesten in Smallingerland en Weststellingwerf

De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de gemeentes Smallingerland en Weststellingwerf, met ieder 12. Daarna komt Súdwest-Fryslân met 10.

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren geen nieuwe overlijdens gemeld door het coronavirus. Er zijn wel twee Friezen met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn inwoners van de gemeentes Leeuwarden en Noardeast-Fryslân.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk zijn er 2.794 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gemiddeld waren dat er in de afgelopen week 3.350 per dag.

Versoepeling op 5 juni

Het kabinet zet op 5 juni een nieuwe stap met het versoepelen van de coronamaatregelen. Welke maatregelen worden afgeschaald, besluit het kabinet vrijdag. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge bekendgemaakt. Vrijdagavond geeft het kabinet verdere toelichting.

Eerder zou de nieuwe fase in het zogeheten openingsplan op 9 juni zijn, maar De Jonge vindt dat het eerder kan, omdat het met de cijfers de goede kant op gaat.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)