Schiermonnikoog: voor elke inwoner 1 euro naar Giro555

Voor elke inwoner van Schiermonnikoog maakt de gemeente 1 euro over naar Giro555. Met 930 inwoners komt dat bedrag dus op 930 euro. De gemeente doet dit omdat elke inwoner van het eiland deze week al gevaccineerd kan worden en dat gunnen ze ook aan mensen in kwetsbare landen.
© ANP
Het vaccineren van alle eilanders tussen de 18 en 60 jaar is deze week begonnen. Schiermonnikoog is woensdag aan de beurt.

De vaccinatieplanning voor de Friese Waddeneilanden:

Eerder werden alle inwoners van ouder dan 60 jaar al gevaccineerd. Deze week is GGD Fryslân op de eilanden om alle andere volwassenen ook een prik te geven tegen het coronavirus. Zodoende hoeven eilanders niet naar de vaste wal voor een vaccinatie.
De gemeente is blij dat iedereen op Schiermonnikoog zich heeft kunnen laten vaccineren en gunt anderen ook een vaccinatie. Als dank maakt het college daarom geld over naar Giro555, uit solidariteit met mensen in arme en kwetsbare landen. Giro555 gebruikt het geld voor het vaccineren en medische noodhulp aan coronaslachtoffers.
De stichting roept Nederland op om mee te helpen zodat iedereen, ook mensen in kwetsbare landen, op tijd beschermd is tegen corona. De gemeente Schiermonnikoog hoopt dat de actie van de gemeente helpt als inspiratie voor anderen om ook te doneren.