Weer is het stil bij traditionele Pinksterviering in Veenklooster

24 Mei 2021 - 13:22

Het is rustig in Veenklooster. Voor het tweede jaar op rij. Opnieuw ging er een streep door de traditionele Pinksterviering in de bossen rondom Fogelsangh State. De viering werd online gehouden. De laatste keer, zo is de goede hoop van voorzitter Lieuwe Bijleveld.

Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

Normaal is het een drukte van belang op pinkstermaandag in Veenklooster. Het is de locatie van één van de grootste Pinkstervieringen van Nederland. Het hele weekend wordt het evangelie er verkondigd. Er wordt gezongen en voor de kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Maar door corona is het voor het tweede jaar op rij stil. De vogels hebben het bos overgenomen.

"We zingen hier normaliter christelijke liederen in het bos. En dat doen we al sinds 1878 in de open lucht. Vanaf 1973 zelfs elk jaar. En nu moeten de vogels de lof op de Heer maar zingen. Het is wel jammer dat we zelf niet mee kunnen doen.

De vogels doen hun best op de plek van de Pinksterviering

De viering is dit jaar weer online gedaan. "Wij gaan er vanuit dat het voor de laatste keer is. Ik mis de ontmoeting met mensen. Het geloof met elkaar delen, dat persoonlijke contact. Online kun je veel doen, maar dat niet. Dat moet volgend jaar dan maar weer."

Kijk hier naar de alternatieve viering, die uitgezonden is door RTV NOF.

Trefwoorden: 
Veenklooster pinksterviering
(Advertentie)
(Advertentie)