850 vierkante meter LED bij Songfestival van Fries bedrijf: "Kan alleen maar trots zijn"

24 Mei 2021 - 12:46

"Ik kijk met een heel goed gevoel terug op afgelopen week. We hadden een fantasisch team en ik kan alleen maar trots op ze zijn." Projectmanager Ben Augenbroe uit Leeuwarden was, uit naam van Faber Audiovisuals uit Sint-Annaparochie, afgelopen week verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de techniek bij het songfestival in Ahoy.

Foto: Ben Augenbroe

Hoewel de finale zaterdagavond al was, zijn Augenbroe en zijn team nog wel een paar dagen bezig met het opruimen van alle apparatuur. "We hebben intussen de eerste vier trailers met spullen uit Ahoy gehaald," zegt Augenbroe tussen het werk door. "We moeten er nog zes doen, want in totaal zijn we met tien trailers vanuit Fryslân naar hier gereden. Ik denk dat we woensdag klaar zijn."

'Foutloze shows gehad'

Het bedrijf uit Sint-Annaparochie had 850 vierkante meter LED in gebruik in Ahoy en zo'n 100 LCD-schermen in de zaal. Ook waren ze verantwoordelijk voor de aansturing ervan met een groep van zo'n tien man. "Wij wilden heel graag als bedrijf het songfestival een keertje doen. Dat het dan ook nog in Nederland is, is natuurlijk helemaal mooi. We hebben jaren naar deze shows toegewerkt, we hebben foutloze shows gehad, dat geeft een supergevoel!"

De volgende klus staat ook alweer op de agenda. "De LED-vloer van het songfestival is alweer onderweg naar een klus in Berlijn. Ook gaat er materiaal door naar Sint-Petersburg en Rome voor het EK voetbal. Gelukkig mag ik zelf eerst even op kantoor bijkomen van het songfestival."

Ben Augenbroe over zijn werk bij het Songfestival

(Advertentie)
(Advertentie)