Sven Kramer wordt directeur bij Jumbo-Visma: "Ik ga er niet te veel over zeggen"

20 Mei 2021 - 06:24

Het lijkt erop dat Sven Kramer na de Winterspelen van Peking ophoudt als schaatser. Hij wordt dan directeur bij Team Oranje. Dat is de organisatie waar de schaatsers en wielrenners van Jumbo-Visma onder vallen.

Foto: Orange Pictures

Het is de bedoeling dat Kramer samen met Merijn Zeeman, Richard Plugge en Jac Orie het beleid gaat bepalen van de wielren- en schaatsploeg. Dat meldt het wielrenblad Bicycling.

'Ik ga er nog niet te veel over zeggen", zegt Kramer in het blad. "De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden."

"Ik weet waar ik voor sta. Dat is dat de sportieve zaken voor honderd procent geregeld moeten zijn als je presteren wil."

Gouden medailles van Sven Kramer

  • 3 keer olimpisch kampioen op 5.000 meter;
  • 1 keer olimpisch kampioen op ploege-achterfolging;
  • 9 keer wereldkampioen allround;
  • 8 keer wereldkampioen op 5.000 meter;
  • 5 keer wereldkampioen op 10.000 meter;
  • 8 keer wereldkampioen op ploege-achterfolging.

Aan het begin van de maand is Kramer geopereerd aan zijn rug. De afgelopen seizoenen had hij regelmatig last van zijn rug. De ingreep zou succesvol verlopen zijn.

De stap naar manager is nog ver weg voor Kramer. Sportief is er nog wel wat te halen, zegt hij. "Eerst volgend jaar nog knallen in Peking. Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst."

(Advertentie)
(Advertentie)