Afsluitdijk komend weekend een hele nacht dicht vanwege groot materieel

19 Mei 2021 - 22:35

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei van 00.00 uur tot 08.00 uur afgesloten voor verkeer, vanwege het verplaatsen van groot materieel in Den Oever.

Ofslútdyk - Foto: Shutterstock.com

Er worden heistellingen in staande toestand over de weg verplaatst. Hierdoor is het in verband met de veiligheid noodzakelijk de weg af te sluiten. De heistellingen kunnen niet via het water verplaatst worden en ook het demonteren, verplaatsen en vervolgens monteren is geen optie. Er zou te weinig ruimte zijn om dat op een veilige manier te kunnen uitvoeren.

De heistellingen zijn nodig om palen in de grond te krijgen. Op de palen komt een onderwaterbetonvloer die nodig is voor het realiseren van spuisluizen en pompgroepen. De afsluiting wordt verder ook gebruikt om de openbare verlichting te repareren, voor technische inspecties en om onderzoeken aan de weg uit te voeren.

Omrijden

De extra reistijd is, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming, tussen de tien en negentig minuten.

Naar Fryslân:

- Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Fryslân kan omrijden via de A9/A1 en de A6.

- Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Fryslân kan gebruikmaken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen, Lelystad) en de A6.

Naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

- Verkeer uit Fryslân richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.

- Verkeer uit Fryslân richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad Enkhuizen).

Trefwoorden: 
Afsluitdijk
(Advertentie)
(Advertentie)