Sportschool wil geen minuut langer wachten: open om middernacht

19 Mei 2021 - 07:14

Vijf maanden en vijf dagen was lang genoeg voor de uitbater van sportschool Iron Heart in Leeuwarden. Precies om middernacht gingen de deuren weer open. En het liep behoorlijk vol.

Foto: ANP

Eigenaar Bram Schuurman had lang genoeg gewacht. Eerst dacht hij dat de sluiting vijf weken zou duren. Dat werd meer dan vijf maanden.

Het was een zware tijd, zegt hij. "Het is mentaal best pittig, omdat je van tevoren niet weet hoe lang het gaat duren. Maar we hebben ons er doorheen geslagen. Nu kan de blik weer naar voren."

De versoepeingen van de coronaregels gelden niet alleen voor sportscholen, maar ook voor bijvoorbeeld dierentuinen, attractieparken, muziekscholen en zwembaden. En terrassen mogen langer open blijven.

Er gelden nog steeds regels in de sportschool, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo mogen er niet meer dan 30 mensen komen. Midden in de nacht zat de sportschool bijna vol.

'De sfeer helpt je vooruit'

De mensen die er waren, zijn blij dat ze weer los kunnen. "Ik wilde er meteen bij zijn", zegt één van hen. "Je kunt thuis wel wat doen, maar hier heb je de apparaten, en een bepaalde sfeer. Dat helpt je vooruit."

Eén van de sterkste mensen van de wereld werkt in deze sportschool: Jitse Kramer. Hij was niet ingeroosterd, maar kwam wel even langs, ook al was het midden in de nacht. "Geweldig dat de deuren weer open zijn", zegt hij.

Jitse Kramer - Foto: Omrop Fryslân

"Als je zwaar moet tillen, is het mooi als er een paar bij staan, zodat je niet alleen bent. Elkaar motiveren is heel belangrijk. Dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt."

Kramer weet waar hij over praat. Hij werd twee keer de sterkste man van Nederland. "Mensen hebben dit even nodig. Er kan veel frustratie de deur uit."

Trefwoorden: 
coronavirus sportschool
(Advertentie)
(Advertentie)