Vrouwenteam SC Heerenveen laat naast Excelsior

SC Heerenveen is in de eredivisie voor vrouwen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. De gelijkmaker van de Friese vrouwen viel pas in blessuretijd.
Kelly Zeeman © Orange Pictures
De wedstrijd leek lang te eindigen in 0-0. Beide ploegen kregen niet veel kansen. Tien minuten voor tijd opende Stephanie Coelho Aurélio de score toch voor de Rotterdammers. Nikée van Dijk kon in blessuretijd voorkomen dat de Friezinnen met lege handen stonden, ze zorgde voor de 1-1.
Heerenveen en Excelsior speelden in poule B van de eredivisie. Dat zijn de vier ploegen die in het reguliere seizoen het laagst geëindigd zijn en die nu nog om plaats vijf strijden. De Friezinnen staan in die poule op de tweede plaats, achter PEC Zwolle. Volgende week vrijdag staat SC Heerenveen - PEC Zwolle op het programma.